Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

Automatisch gezag na erkenning van een kind?

Vanaf 1 januari 2023 krijgt u automatisch het gezag over een kind als u dit erkent als ongehuwde of als niet-geregistreerde partner.

Getrouwden of geregistreerde partners kregen automatisch het gezag als een kind tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap werd geboren. Voor andere vormen van samenleven gold dit niet. Dit werd als ongewenst gezien. De nieuwe “Wet Erkenning en Gezag” heeft hier verandering in aangebracht.

Een ouder die zijn kind tijdens de zwangerschap erkent krijgt vanaf de geboorte het gezamenlijk gezag over het kind, net als bij gehuwden of geregistreerde partners. Ook als het kind de ouder het kind na de geboorte erkent krijgt hij/zij het gezamenlijk gezag.

Heeft u vragen? Bel dan 045-5285417

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »