Eerste gesprek

Eerste gesprek, intake

Bij een scheiding of een ander familierecht probleem komt veel op je af. Je voelt stress en schaamt je misschien om al je problemen te vertellen. Wat komt er allemaal op je af? Hoe zit het met de kinderen, het huis, je inkomen? Allemaal vragen waar je mee worstelt. Alle emoties maken het vaak moeilijk om rationeel na te denken over het probleem. Juist dan heb je goede juridische hulp nodig. Tijdens een intakegesprek nemen wij alle tijd om een goed beeld te krijgen van je hulpvraag. 

Samen maken we een stappenplan. We inventariseren wat allemaal geregeld moet worden en wat echt belangrijk is. Als er spoed bij is zetten we alle zeilen bij om ook met spoed naar een oplossing te werken. Soms is het nodig om heel snel het probleem aan een rechter voor te leggen. Wij kennen alle juridische wegen om dit goed en soepel te regelen. Als het nodig is gaan we het gevecht met de wederpartij aan. 

Bij mediation is het belangrijk om goed te investeren in goede afspraken; als het kan on speaking terms blijven met elkaar. Samen tot een goede en snelle regeling komen met elkaar over: ouderschapsplan, verdeling huwelijksgemeenschap, gebruik woning, enz. Wij regelen het!