Mediation

Mediation

Evelien Roeleven begeleidt u en uw partner bij de echtscheiding door middel van mediation, ofwel scheidingsbemiddeling.
Als neutrale tussenpersoon helpt zij u naar oplossingen waar u beiden achter staat.

Mediation: als beide partners dat willen

Mediation of scheidingsbemiddeling is geschikt als u beiden dat traject in gaat. De mediator neemt geen beslissingen, maar helpt partners samen naar een oplossing waar u beiden achter staan. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Evelien Roeleven uit Heerlen praat met u samen en zoekt met u naar oplossingen waar u zich allebei in kan vinden.

Mediation belangrijk als er kinderen zijn

Een mediator geeft beide ouders alle nodige informatie over de juridische en financiële aspecten van de scheiding.

Daarnaast besteden wij als bemiddelaar aandacht aan de relationele en emotionele kant van de scheiding. Wanneer partners goed uit elkaar willen gaan en een vechtscheiding willen voorkomen, is het inschakelen van een scheidingsmediator zeer aan te raden.

Zeker wanneer zij ook ouders zijn en nog in de toekomst met elkaar te maken krijgen.

Een scheidingsmediator helpt hen om hun relatie om te buigen van (ex-)partners naar ouders. De mediator streeft altijd naar duurzame afspraken waarvoor draagvlak is bij beide partners; nu én in de toekomst. 

Kosten voor scheiding lager door mediation?

Een ander voordeel van mediation is dat de kosten voor een scheiding met een mediator vaak lager uitvallen dan de kosten van een scheiding met ieder een advocaat. Eén van de redenen hiervoor is dat de partners de mediator samen betalen, dus ieder de helft.  Als de echtgenoten zich inzetten bij de mediationsessies, kan een scheiding via mediation sneller dan een scheiding via advocaten gaan. En hoe sneller de afwikkeling, des te lager de kosten.

Evelien Roeleven uit Heerlen begeleidt u en uw partner bij de echtscheiding door middel van mediation oftewel scheidingsbemiddeling. Als neutrale tussenpersoon helpt zij u bij het vinden van oplossingen waar u beiden achter kunt staan.

Waarom mediation

  • u beslist zelf hoe de zaken geregeld kunnen worden;
  • de scheidingsprocedure duurt bij mediation bijna altijd korter, omdat de procedure bij de Rechtbank snel afgehandeld wordt;
  • de kosten zijn minder, omdat u beiden één advocaat heeft;
  • een geslaagde bemiddeling levert een win-win situatie op voor beide partijen, want er komt een regeling tot stand die met de belangen van u beiden en die van eventuele kinderen rekening houdt;
  • u ontvangt beiden dezelfde informatie, zodat er geen machtsverschillen bestaan;
  • sommige rechtsbijstandverzekeringen vergoeden een groot deel van uw kosten als u naar een gespecialiseerde mediator komt.