Zakelijke mediation

Zakelijke mediation.

Vertroebelde blik

Een heldere confrontatie met het gerezen probleem is lastig wanneer de blik vertroebeld is.  Of het nu gaat om een arbeidsgeschil, een zakelijke conflict tussen partners, een echtscheiding tussen ondernemers en ga zo maar door; belangrijk is dat je helder voor ogen hebt waar het conflict over gaat.

Win-win bij mediation

Bij een geschil tussen zakelijke partners is behoud van controle over het geschil en de mogelijkheid om in de toekomst te blijven samenwerken vaak van doorslaggevend belang bij de keuze tussen procederen bij de rechter of mediation, want bij mediation is er vaak geen verliezer of winnaar. Mediation is een informeel proces dat wordt opgetuigd door zaken formeel goed te regelen. Dit maakt mediation tot een heel belangrijke tool in het bedrijfsleven.

Mediation bij echtscheiding ondernemer

Een scheiding heeft altijd gevolgen voor uw bedrijf, omdat bijvoorbeeld: je moet overeenstemming bereiken over de waarde van het bedrijf, wie zet het bedrijf voort, je moet  jaarrapporten opstellen, onerzoeken wat de daadwerkelijke winst is en of uit de bedrijfswinst betalen van alimentatie mogelijk is

Geen doe het zelf klus. 

De zakelijke afhandeling van een scheiding waarbij een bedrijf betrokken is, leent zich niet voor een “doe-het-zelf- scheiding”. Met een gespecialiseerde advocaat krijg je duidelijkheid over al deze aspecten van het bedrijf en de mogelijkheden bij scheiding. Wij werken daarbij graag samen met uw eigen of een onafhankelijke accountant.

Vragen bij mediation

Vragen die regelmatig in echtscheidingen van ondernemers spelen zijn:

  • wat is in de toekomst het in redelijkheid te verwerven inkomen?
  • wat is de meest passende wijze van bepaling van de mate van welstand tijdens het huwelijk?
  • wat is de waarde van de onderneming?
  • “should I stay or should I go” 

Plan van aanpak

Mede aan de hand van deze vragen wordt een plan van aanpak gemaakt zodat u weet wat de gevolgen van de echtscheiding zijn. Huwelijkse voorwaarden worden veelal in een kast gelegd en men kijkt er nooit meer naar. Tot het moment van scheiding. Dan is de vraag: moeten we verrekenen en zo ja hoe? Wij zoeken dit voor u uit en bieden een advies op maat.

Heeft u een (zakelijk) geschil. Aarzel dan niet en maak een afspraak voor een intake gesprek.

roeleven advocaten mediation en advies