Even voorstellen....

Mr-Evelien-JA-Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Advocaat & Mediator

Als gespecialiseerd familierecht advocaat en mediator ken ik na bijna 30 jaar ervaring het klappen van de juridische zweep. Het familierecht heeft niet veel geheimen meer. Ik begrijp dat een procedure voor de cliënt ongemakkelijk, spannend en misschien wel stressvol kan zijn, maar ik weet ook dat er een enorme opluchting voor in de plaats komt als een zaak goed is afgewikkeld en de rechter een goed oordeel heeft gegeven. 

Als mens en als advocaat ben ik gedreven en soms fel, sta ik mijn “mannetje” en ben niet snel van mijn stuk gebracht en als het moet ga ik tot het gaatje voor mijn cliënt. Ik bied je een luisterend oor en als dat nodig is stel ik je verwachtingen bij. 

Rond het jaar 2000 heb ik mijn specialisatieopleiding als familierecht advocaat en mediator bij de  vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) afgerond. Een pittige opleiding, die veel energie en tijd kost, maar als je deze hebt afgerond mag je je ook terecht specialist noemen. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA). Als  lid van deze vereniging ben je in staat om jeugdigen goed en deskundige hulp te bieden, bijvoorbeeld als bijzondere curator, of bij een uithuisplaatsing, ondertoezichtstelling, enz.  Daarnaast mag ik me MfN-registermediator noemen als lid van het MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Door deze specialisaties heb ik alle kennis en ervaring in huis om ondernemers en particulieren te adviseren en voor de rechter bij te staan in familierechtelijke problemen. Denk hierbij aan: echtscheiding, mediation, alimentatie, gezag en omgang, verdeling huwelijksgemeenschap, uithuisplaatsing, ondertoezichtstelling, jeugdrecht, enz.

Regelmatig word ik door de rechtbank benoemd tot bijzondere curator is afstammingszaken (erkenning, vaderschap). www.bcjz.nl.

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: 

1. Personen- en Familierecht
Bijzondere curator
Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
Jeugdbeschermingsrecht
Mediation
Ouderschap en erkenning
2. Psychiatrisch patiëntenrecht
3. Bijzondere curator