Gouden regels echtscheiding

Vijf gouden regels bij echtscheiding​

1. Spreek eerst met uw echtscheidingsadvocaat

Speel geen paniekvoetbal. Juist in het begin kan uw echtscheidingsadvocaat u goede adviezen geven en vertellen welke problemen u kunt verwachten. U moet zich gerust voelen bij de te volgen strategie en uw advocaat moet bereid zijn om u, als dat nodig is, snel te woord te staan. 

2. Verzamel relevante financiele stukken

Op de pagina belangrijke informatie van deze website staan de stukken die wij nodig hebben om uw zaak goed te behartigen. 

3. Het belang van de kinderen staat voorop

Houd de kinderen buiten de strijd, maak ze geen inzet van de strijd en houd het welzijn van de kinderen steeds in de gaten. Werk zelf actief mee aan het opstellen van een ouderschapsplan. 

4. Roep de hulp in van uw accountant of fiscalist

Als u al een accountant of fiscalist heeft, overweeg dan om hem of haar te betrekken bij de financiele planning van de echtscheiding. Hij kan met bestaande kennis van uw specifieke situatie vaak snel en effectief adviseren. Laat uw accountant contact opnemen met uw advocaat. 

5. Wees slim

Het is soms verleidelijk om meegesleept te worden in emoties. Dit is begrijpelijk, maar zorg er in ieder geval voor dat u samen met uw advocaat een zakelijke strategie bepaalt en laat u tijdens de echtscheiding, niet te zeer leiden door emoties. Er is een leven na de echtscheiding, en dat begint met het op zakelijke wijze verbreken van de huwelijkse banden.