Gouden regels echtscheiding

Vijf gouden regels bij echtscheiding​

1. Spreek eerst met een echtscheidingsadvocaat

Speel geen paniekvoetbal. Juist in het begin kan een echtscheidingsadvocaat goede adviezen geven en vertellen welke problemen je kunt verwachten. Je kunt altijd terecht voor een snelle eerste intake.

2. Verzamel relevante financiële stukken

Op de pagina belangrijke informatie van deze website staan de stukken die ik nodig heb om alles goed te regelen. 

3. Het belang van de kinderen staat voorop

Houd de kinderen buiten de strijd, maak ze geen inzet van de strijd en houd het welzijn van de kinderen steeds in de gaten. Werk zelf actief mee aan het opstellen van een ouderschapsplan. 

4. Roep de hulp in van accountant of fiscalist

Als je al een accountant of fiscalist hebt, overweeg dan om hem of haar te betrekken bij de financiele planning van de echtscheiding. Hij kan met bestaande kennis van een specifieke situatie vaak snel en effectief adviseren. Laat hem/haar contact opnemen met de advocaat. 

5. Wees slim

Het is soms verleidelijk om meegesleept te worden in emoties. Dit is begrijpelijk, maar zorg er in ieder geval voor dat je samen met je advocaat een zakelijke strategie bepaalt en laat je tijdens de echtscheiding, niet te zeer leiden door emoties. Er is een leven na de echtscheiding, en dat begint met het op zakelijke wijze verbreken van de huwelijkse banden.