Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

Bang als je ouders gaan scheiden….

Als ouders besluiten te gaan scheiden kan de situatie soms zo uit de hand lopen. Dit kan voor een kind tot veel mentale schade en angst leiden. Het kind staat tussen de ouders in. Soms komen ouders en kinderen in een vechtscheiding terecht.  

In zo’n situatie kan het nodig zijn een bijzondere curator te benoemen. Het kind wordt dan in de procedure vertegenwoordigd door deze bijzondere curator. Hij of zij is er puur voor de belangen van het kind in kwestie, in de rechtszaal en daarbuiten. Het kind komt daardoor buiten de vechtscheiding te staan. 

De bijzondere curator kan dan bemiddelen, bijvoorbeeld over de vraag waar het kind gaat wonen of hoe vaak het kind contact (of omgang) heeft met de ouder waar het niet gaat wonen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de problemen van de ouders worden opgelost. Zij hebben hun eigen juridische hulp/advocaat. Voor het kind kan dit een stuk rust geven. Zij hebben iemand die hun angsten en zorgen begrijpt en er iets mee doet. 

Hoe vraag je een bijzondere curator aan?

In feite kan het kind zelf, de ouders of een andere belanghebbende dit doen door een brief naar de rechtbank te sturen. Het is ook mogelijk om een advocaat te vragen dit verzoek te doen. 

De kosten voor een bijzondere curator kunnen worden vergoed via gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan moet de aanvrager wel een bijzondere curator kiezen uit het register van de Raad voor Rechtsbijstand.

 

Evelien Roeleven wordt regelmatig door de Rechtbank benoemd tot bijzondere curator. Niet alleen als het om een problematische echtscheiding gaat, maar ook bijvoorbeeld bij ontkenning vaderschap. Als u vragen heeft. Bel ons dan 045-5285417.

Bron: verder-online

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »