Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

Ook als er files zijn moet moeder de kinderen bij omgang op tijd bij vader brengen.

Na de echtscheiding zijn vader en moeder een eind uit elkaar gaan wonen. De kinderen hebben hun hoofdverblijf bij moeder en om het weekend gaan de kinderen naar vader in het kader van de omgang . Moeder moet de kinderen op vrijdag om 18.00 uur bij vader brengen. De reistijd is een probleem.

Wat wil moeder?

Een tijd na de echtscheiding vraagt moeder aan de rechtbank om de zorgregeling aan te passen zodat de kinderen pas om 19.30 bij vader hoeven te zijn. Moeder stelt dat het haar niet altijd lukt om op tijd bij vader te zijn omdat het jongste kind met een busje bij haar thuis wordt gebracht tussen 15.30 en 16.00 uur. Daarna is ze vanwege files vaak 2,5 uur onderweg en is 18.00 uur niet haalbaar. Ze wil dat de rechtbank toestemt dat ze de kinderen bij de zorgregeling pas om uiterlijk 19.30 uur bij vader hoeft te brengen.

Wat wil vader?

Vader is het hier niet mee eens en wil dat de huidige zorgregeling in stand blijft én dat moeder een dwangsom moet betalen elke keer dat ze de kinderen te laat brengt.

De rechter beslist.

De rechtbank kijkt na wat een redelijke reistijd is om de zorgregeling goed na te komen en kijkt via Google Maps en komt tot de conclusie dat dit 1,5 tot 2,5 uur is en moeder om 18.30 uur bij vader moet kunnen zijn. De rechtbank wijzigt de aankomsttijd daarom naar 18.30 uur. De dwangsom wijst de rechter af. De rechter is van mening dat een boete niet helpend is.

De rechtbank heeft ook nog wijze adviezen voor de ouders:

      • moeder moet haar best doen om zo snel mogelijk richting vader te vertrekken en de kinderen op tijd te brengen;

      • vader moet zich realiseren dat de kinderen een filegevoelig traject moeten afleggen en dat het voor de kinderen belastend is als hij tegen moeder uit valt op het moment dat zij te laat aankomt.

    De uitspraak is te lezen via: https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2024:5474

    Zie ook RTL Nieuws: https://www.rtl.nl/lifestyle/artikel/5448425/echtscheiding-rechtszaken-co-ouderschap-andere-kant-van-het-land-km


    Een goede zorgregeling

    Deel dit bericht

    Andere blog berichten:

    Isy school

    Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

    Lees meer »