Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

Minderjarige weer naar school na gesprek met kinderrechter

Minderjarige gooit met de pet naar school en dreigt daardoor zijn examenjaar niet te halen. Hij staat onder toezicht. Het lukt de leerplichtambtenaar, moeder en netwerk rondom de jeugdige niet om iets te veranderen. Als hij zo doorgaat haalt hij zijn examenjaar niet. De gezinsvoogd geeft een schriftelijke aanwijzing waarin is bepaald dat de jeugdige voortaan elke dag naar school moet gaan, alle lessen volgen en afspreken met school nakomen, maar ook dit helpt niet. De gezinsvoogd vraagt daarom aan de rechter om de schriftelijke aanwijzing te bekrachtigen.

De kinderrechter wijst de minderjarige erop dat er vanuit allerlei hoeken wordt geprobeerd om hem hierbij te helpen, juist omdat de mensen die hem helpen wel geloven dat hij het kan en het zonde vinden als hij het er nu bij laat zitten. Het is dan ook van belang dat de minderjarige alle hulp die hij kan krijgen aangrijpt om zijn cijfers te verbeteren en dat hij ervoor zorgt dat hij dit jaar examen kan doen. Ook voor de moeder is er een belangrijke rol weggelegd om de minderjarige hierin te stimuleren en te ondersteunen.

De kinderrechter hoopt dat het gesprek op de rechtbank de minderjarige heeft laten inzien dat het nu echt vijf voor twaalf is en dat hij de rest van het schooljaar er alles aan zal doen om zijn diploma te halen, zoals hij ook met de kinderrechter heeft afgesproken.

De kinderrechter bekrachtigt de schriftelijke aanwijzing.

Rechtbank Noord-Nederland 9 februari 2022, ECLI:NL:RBNNE:2022:616

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »