Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

Wij leiden ook op. Maak kennis met Fenne….

Mijn naam is Fenne Pinckaers en ik ben tweedejaars hbo rechten studente aan Zuyd Hogeschool, te Sittard.

Ik heb van 18 november 2019 tot en met 7 februari 2020 stage mogen lopen bij Roeleven advocaten en mediators. Wat ik het leukst vond tijdens deze stage was het contact met de cliënten. Er komt iemand naar kantoor met een probleem en wij proberen dit probleem zo goed als mogelijk op te lossen. Ik vond het heel bijzonder om dit een keer van dichtbij te mogen zien. Wat ik ook leuk vond tijdens deze stage was dat ik de theorie, die wij op school leren, gedurende de stageperiode in de praktijk mocht toepassen. Hierdoor kwam ik erachter dat wij veel op school leren, maar dat de praktijk ons nog meer leert.

Roeleven advocaten en mediators heeft mij heel goed begeleid gedurende de stageperiode. Ook hebben zij mij veel kansen gegeven om de praktijk van dichtbij te zien. Zo mocht ik, wanneer mogelijk, mee naar zittingen en afspraken. Ook mocht ik meehelpen met het opstellen van bijvoorbeeld verzoek- en verweerschriften. Tijdens mijn stage heb ik tevens gewerkt aan een projectopdracht. De probleemstelling van mijn opdracht was: ‘Welke rechter is bevoegd/ welk rechtsstelsel is toepasselijk bij personen- en familierechtzaken met een internationaal karakter op het gebied van huwelijksontbinding, kinderbescherming en ouderlijke verantwoordelijkheid en alimentatie?’. Mijn opdracht bestond uit het zoeken van informatie over de rechterlijke bevoegdheid/ het toepasselijke rechtsstelsel, om uiteindelijk met de informatie die ik gevonden had beslisbomen te maken. De advocaten kunnen deze beslisbomen in de toekomst gebruiken om er snel en makkelijk achter te komen welke rechter bevoegd is/ welk rechtsstelsel toepasselijk is bij personen- en familierechtzaken met een internationaal karakter.

Ik ben alle advocaten en collega’s bij Roeleven advocaten en mediators dankbaar voor de leuke en leerzame stageperiode.

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »