Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

De nieuwe Wvggz onderwerp van onderzoek voor stagiaire Celine Janssen

Mijn naam is Celine Janssen en ben momenteel bezig met leerjaar twee van mijn studie HBO-Rechten aan Hogeschool Zuyd te Sittard. In leerjaar twee moeten alle studenten stage lopen voor een duur van tien weken. Mijn voorkeur ging uit naar een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het personen- en familierecht en ik kwam uit bij Roeleven Advocaten en Mediators. Ik kwam terecht in een prettige omgeving waarin ik veel geleerd heb. Gedurende mijn stage heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor de advocaten en de secretaresse van het kantoor. Zo mocht ik, wanneer mogelijk, mee naar zittingen en afspraken en heb ik de advocaten geholpen met het uitzoeken van juridische problemen.

Op 1 januari 2020 heeft er een wetswijziging plaatsgevonden in het psychiatrisch recht. De oude wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) is vervangen door twee nieuwe wetten, namelijk de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg en de Wet Zorg en Dwang. Gedurende mijn stage heb ik me vooral gericht op de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. De rechtspositie van zowel betrokkene als familie zijn veranderd ten opzichte van de oude wetgeving. In opdracht van mr. Roeleven heb ik onderzoek gedaan naar de wetswijziging die heeft plaatsgevonden op 1 januari 2020 en wat de juridische gevolgen hiervan zijn. Aan de hand van mijn onderzoek heb ik een schema gemaakt waarin belangrijke informatie rondom de wetswijziging wordt samengevat. Het schema kan gebruikt worden in de praktijk.

Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over het kantoor, de advocatuur en zowel het personen- en familierecht als het psychiatrisch recht. Graag wil ik alle advocaten en collega’s bedanken voor de begeleiding van mijn leuke en leerzame stage!

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »