Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

4 tips voor belastingzaken als je gaat scheiden.

Ieder jaar besluiten zo’n 70.000 personen hun huwelijk of geregistreerd partnerschap te beëindigen. Op bepaalde momenten in het jaar, zoals het eind van de zomer en na de decemberfeestdagen is er een piek van het aantal personen dat besluit uit elkaar te gaan. Dit is een ingrijpende gebeurtenis. Ondanks dat je hoofd er misschien niet naar staat, is het belangrijk een aantal zaken tijdig te regelen, waaronder belastingzaken. Daarom heeft de Belastingdienst de pagina belastingdienst.nl/scheiden.

Welke praktische zaken kun je op korte termijn te regelen:

  1. DigiD: zorg ervoor dat alleen jij nog je DigiD kan gebruiken.
  2. Rekeningnummer: controleer op welk rekeningnummer je eventuele toeslagen of belastingteruggaven ontvangt en wijzig dit nummer indien nodig.
  3. Adreswijziging: ga je op een ander adres wonen? Geef dit dan door aan de gemeente. De Belastingdienst krijgt de adreswijzing vervolgens door van de gemeente.
  4. Maak je persoonlijke scheiden-checklist op belastingdienst.nl/scheiden.

Zorg ervoor dat je ex-partner en jij duidelijk afspraken maken over fiscale zaken en leg deze schriftelijk vast om vervelende situaties te voorkomen. Onze advocaten kunnen dit voor je doen door deze afspraken in een convenant op te stellen.

Ga voor meer informatie over wat scheiden of uit elkaar gaan betekent voor je belastingzaken naar belastingdienst.nl/scheiden en maak je persoonlijke scheiden-checklist.

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »