Nieuw Eyckholt 282

6419 BJ Heerlen

Picture of Mr. Evelien J.A. Roeleven

Mr. Evelien J.A. Roeleven

Auteur van deze blogpagina is Mr. Evelien J.A. Roeleven van Roeleven Advocaten & mediators, gespecialiseerd in personen- en familierecht als advocaat en register mediator.

Spaargeld van de kinderen opmaken? Die vogel gaat niet op.

Wat te doen als een van de ouders zonder toestemming of instemming geld opneemt van de rekening van de kinderen? De rechtbank Utrecht heeft daar wel een mening over. Wat is het geval?
Vader nam in 2013 zonder medeweten en zonder goedvinden van moeder geld op van de spaarrekening van de kinderen. Hij gebruikte dit geld voor zichzelf. Moeder kwam er jaren later achter. Moeder gaat naar de kantonrechter om het geld terug te vorderen. Vader voert in eerste instantie aan dat hij het geld heeft gebruikt voor de aankoop van een bed voor een kind. Die vogel ging niet op, want het bed was pas veel later gekocht. Vervolgens stelde vader dat het geld op de spaarrekening alleen van hem afkomstig was. De rechter vond dat niet doorslaggevend, want het geld was opzij gezet voor de kinderen. Daarna riep vader nog dat hij van plan was iets leuks met de kinderen te doen met het geld. Het mocht allemaal niet baten. De kantonrechter was van mening dat vader onrechtmatig had gehandeld en hij moest het geld, vermeerderd met rente, teruggeven aan de kinderen.

ECLI:NL:RBMNE:2019:1187

Deel dit bericht

Andere blog berichten:

Isy school

Roeleven familierecht en mediation werkte mee aan een artikel in GEZIN magazine Isy School. Het hele artikel is on line te lezen https://isy-magazine.nl/magazine/6.

Lees meer »